Emisiunii de mărci poştale – Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, 100 de ani

Social

Romfilatelia vine în întâmpinarea iubitorilor de sport, prin introducerea în circulaţie, Vineri, 23 iunie a.c. a emisiunii de mărci poştale Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, 100 de ani.
Emisiunea este alcătuită din 2 mărci poştale, 1 coliţă dantelată şi 1 plic „prima zi”.

Cele două mărci poştale, cu valorile nominale de 2,90 lei şi 5 lei, au în compoziţia grafică o imagine a „bijuteriei” Clubului, viitoarea arenă fotbalistică şi respectiv secvenţe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie” entuziasmată de câştigarea unei cupe la volei şi o tribună cu spectatori. Emblema Clubului, care include ultracunoscuta emblemă a CFR-ului, personalizează imaginile de ansamblu ale mărcilor poştale.

Coliţa filatelică, cu un timbru perforat de dimensiuni generoase, cu valoarea nominală de 34 lei, apare ca o intrare spre o arenă de fotbal, în care arhitectura faţadei actualului stadion este completată (figurativ) cu arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului-rege.

Emblema Clubului este mărginită de un contur perforat, prezentându-se ca o minge.
Personajele din materialul foto reprezintă sportivi recordmeni la diverse discipline, membri ai Clubului Rapid Bucureşti.

Plicul prima zi, care etalează mărcile poştale ale emisiunii, cu o ştampilă sportivă având un desen simbolic o minge regăsită, după cum se ştie, la fotbal, handbal, volei, baschet, are ca ilustrare tematică o locomotivă, cu elemente vizibile (embleme şi text) destinate să prezinte publicului mesajele pentru recunoaşterea simbolisticii Clubului.
Noul stadion, emblemă a renaşterii unui simbol de suflet, marchează într-un an centenar o istorie încă vie a unui club sportiv de suflet.

Un Club sportiv peste tot iubit, peste tot acasă!
La mulţi ani, Rapid Bucureşti!
Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Clubului Sportiv Rapid Bucureşti pentru buna colaborare în cadrul proiectului filatelic aniversar.

Emisiunea va fi disponibilă de Vineri, 23 iunie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.
Comunicat de presă Romfiltelia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *