facebook

Facebook – înăsprește regulile pentru live streaming

Social

Facebook vrea să-și înăsprească regulile pentru live streaming. Utilizatorii care încalcă anumite reguli nu vor mai avea voie să folosească în viitor funcția live video, a anunțat Facebook.

Decizia a fost luată după masacrul din Noua Zeelandă, în care 51 de oameni și-au pierdut viața. Atacul a fost transmis în direct pe Facebook.

Materialul video a fost online aproape 20 de minute, iar, ulterior, Facebook a șters peste 1,5 milioane de copii ale înregistrării.

”După oribilul atentat terorist din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face pentru ca această funcție să nu poată fi folosită spre a face rău cuiva sau a răspândi ura”, a declarat Guy Rosen, vicepreședintele Facebook.

Rosen a adăugat că o singură încălcare va atrage după sine blocarea serviciului live streaming pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, userii care nu vor mai putea ultiliza funcția respectivă, nu vor putea nici să cumpere publicitate pe Facebook. Regulamentul va intra în vigoare în săptămânile următoare.

Noile restricții au fost salutate de premierul neo-zeelandez. Miercuri, la Paris, a lansat o campanie internațională împotriva materialelor teroriste și a extremismului violent promovate pe internet.

Anunțul Facebook a venit la scurt timp înaintea convorcării miercuri a summituului Christchurch la Paris de către prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, și președintele Franței, Emmanuel Macron. În colaborare cu alți șefi se stat și de guvern, Ardern și Macron vor să împiedice filmări live de la atentate teroriste, așa cum s-a întâmplat la Christchurch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *