Vatican

Vaticanul – are echipă de fotbal feminin cu binecuvântarea Papei Francisc

Sport

Vaticanul și-a lansat prima echipă de fotbal feminin, cu binecuvântarea Papei Francisc. Primul meci, va fi un amical împotriva echipei AS Roma, din Seria A, care se va disputa pe 26 mai, la orele 17.30, pe terenul din via Santa Maria Mediatrice.

Un debut international ar fi programat pentru 22 iunie la Viena, organizat de spitalul de pediatrie al Vaticanului, Bambino Gesù.

Echipa este formată 60% din angajațe, 20% din soțiile angajaților și restul de 20% din fiicele angajaților. Astăzi, unul din patru angajați ai Vaticanului este o femeie.

Echipa de fotbal feminin a Vaticanului este formată din: Cristina Albini, Chiara Armenti, Claudia Bassetti, Barbara De Filippi, Federica Di Lorenzo, Orietta Ferretti, Francesca Folino, Francesca Martinelli, Desire Pallotta Nardi, Rita Pietringa, Laura Pucciarmati, Eugenie Tcheugoue, Elisa Tomassini, Maura Turoli și Ilaria Valentini.

Eugene Tcheugoue va fi căpitanul echipei, antrenorul este Gianfranco Guadagnoli, în timp ce persoana responsabilă de această selecție este Danilo Zennaro, numărul unu al Asociației Sportive din Vatican.

Managerul echipei, Susan Volpini, explică faptul că a dat naștere Asociației Femeilor din Vatican, inspirată de cuvintele Papei Francisc, care spune că „femeile au capacitatea de a transforma pozitiv comunitățile în care operează”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *