Ferrari hibrid

Ferrari – primul model hibrid plug-in SF90 Stradale

Lifestyle Actualitate

Ferrari a prezentat miercuri primul model hibrid plug-in al companiei. Primele mașini vor fi livrate clienților la începutul anului viitor, conform CNN.

Ferrari SF90 Stradale are un motor V8 pe benzină și trei motoare electrice, care împreună pot dezvolta până la 986 cai putere. Prima mașină sport hibrid plug-in Ferrari este cea mai puternică mașină de seria produsă vreodată de Ferrari.

Ferrari SF90 Stradale poate ajunge de la zero la suta de kilometri pe ora (60 de mile) în puțin peste două secunde și poate atinge o viteză maximă de 340 kilometri pe oră (211 mile). Mașina are în modul electric o autonomie de până la 24 de kilometri (15 mile) și poate ajunge la viteze de până la 135 de kilometri pe oră (84 mile pe oră) folosind doar motoarele electrice.

În mod normal, mașina funcționează ca un hibrid, bazându-se atât pe motorul pe benzină, cât și pe motoarele electrice.

La exterior, pe lângă schimbările stilistice radicale, noul SF90 reinventează și accesoriile aerodinamice. Partea din față a șasiului este mai înalta cu 15 mm decât centrul mașinii, lucru care permite aerului să treacă mai ușor prin generatoarele vortex și prin întreaga caroserie. Cu ajutorul acestor elemente avansate, mașina generează doar 390 de kg de forță la 250 de km/h, cifra despre care Ferrari susține că va fi „noua referință în eficiență și performanțe” la acest capitol.

Ferrari a mai produs mașini hibride în trecut, dar nu modele hibrid plug-in. Vehiculele hibride au motoare electrice și baterii care sunt încărcate utilizând energia produsă de motorul pe benzină al mașinii și de frânare. Un hibrid plug-in poate fi, de asemenea, încărcat printr-un cablu electric, ca o mașină complet electrică.

Preţul noului model – Ferrari SF90 Stradale, va fi anunţat în această săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *