fiipregatit.ro, platforma națională de pregătire pentru situații de urgență aduce o premieră la nivel national

Social

În planul desfășurării manifestărilor prilejuite de Săptămâna Protecției Civile, a fost lansată platforma națională de pregătire pentru situații de urgență – fiipregatit.ro – , dar și noul site al Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre.

MAI a transmis faptul că noua versiune a site-ului este adaptată standardelor internaționale, astfel încât, pe lângă furnizarea informațiilor esențiale referitoare la acțiunile concrete de salvare a vieții în situații critice, acesta va include și o componentă interactivă, o premieră pentru astfel de platforme.

Totodată, pe lângă lansarea platformei naționale, unitățile militare au deschis porțile pentru toți cei interesați să se familiarizeze cu specificul IGSU și să exploreze posibilitatea de a urma o carieră în domeniul militar.

Participanții au avut ocazia de a vedea în detaliu facilitățile de pregătire specializată în situații de urgență, inclusiv sălile de clasă, amfiteatrele și laboratoarele pentru instruirea în domenii precum informatică, electrotehnică, teoria arderii și comportamentul la foc, chimie, hidraulică și instalații de stingere a incendiilor.
Publicul a putut examina și tehnica utilizată de salvatori în misiunile operative, precum și au asistat la exerciții demonstrative de stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *