Franţa şi Elveţia – calificate în sferturile Campionatului European Under-21

Sport

Selecţionatele de tineret ale Franţei şi Elveţiei s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatului European Under-21, găzduit de România şi Georgia.
Franţa a câştigat Grupa D de la Cluj-Napoca. În ultimul meci a surclasat Elveţia, scor 4-1, adversara României în campania pentru 2025.

„Les Bleuets“ s-au impus prin golurile marcate de Amine Gouiri (’16 – penalti), Bradley Barcola (’65), Rayan Cherki (’76) şi Maxence Caqueret (’81), respectiv Dan Ndoye (’35).
Echipa antrenată de Sylvain Ripoll va întâlni în sferturi formaţia Ucrainei, clasată pe locul secund în Grupa B, a României, în timp ce Elveţia va înfrunta Spania.

Italia a fost învinsă cu 1-0 la Cluj-Napoca de formaţia Norvegiei și este eliminată din competiţiei. Unicul gol a fost înscris de Erik Botheim (’65). Ambele au ratat calificarea în sferturi pentru un singur gol.
Surpriza turneului final este eliminarea campioanei Germania, care a ocupat ultimul loc în Grupa C, cu un singur puncte. Echipa antrenată de Antonio Di Salvo a fost învinsă de Anglia în ultimul meci, cu 2-0, prin golurile marcate de Cameron Archer (‘4) şi Harvey Elliott (’21). Anglia a câştigat toate cele trei meciuri din grupă cu acelaşi scor, 2-0.

Israelul s-a calificat în sferturile de finală în urma unei victorii în faţa Cehiei, cu scorul de 1-0, prin golul lui Omri Gandelman (’82), în condiţiile în care cehilor le era suficient un egal pentru a merge mai departe.
Cum Georgia a câştigat Grupa A, gazdele vor juca în sferturi contra Israelului, în timp ce Anglia va înfrunta Portugalia.

Clasamente:
Grupa C: 1. Anglia 9 puncte, 2. Israel 4, 3. Cehia 3, 4. Germania 1.
Grupa D: 1. Franţa 9 puncte, 3. Elveţia 3, 2. Italia 3, 4. Norvegia 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *