Vizite gratuite la Muzeul Naţional Cotroceni – cu ocazia aniversării a 32 de ani de la înfiinţare

Lifestyle

Muzeul Naţional Cotroceni, spaţiu de referinţă în peisajul cultural şi turistic românesc, organizează, în luna iulie, o serie de manifestări dedicate aniversării a 32 de ani de la înfiinţare.

Înfiinţat prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituţie de reprezentare şi importanţă naţională, fidel misiunii sale de promovare a patrimoniului şi în semn de preţuire faţă de public, Muzeul Naţional Cotroceni oferă vizitare gratuită, cu intrare liberă, fără programare, în data de 8 iulie 2023, în intervalul orar 12.00-20.00 (ultima oră de intrare fiind 19.30).

În cadrul turului, publicul va putea vizita expoziţia „Merem la America!”, în Spaţiile Medievale, realizată de Muzeul Naţional Cotroceni, în parteneriat cu Arhivele Naţionale ale României, cu sprijinul Colecţiei Sorin Mărgărit, şi expoziţia „Costumul popular – simbol al identităţii naţionale”, prezentată pe etajul I al muzeului, realizată de Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I.

Expoziţia foto-documentară „Merem la America!” aduce în atenţia publicului istoria migraţiei româneşti în Statele Unite ale Americii, de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până la începutul secolului al XX-lea, şi spune povestea emigranţilor români şi a primelor comunităţi româneşti formate pe teritoriul nord-american.

Expoziţia „Costumul popular – simbol al identităţii naţionale” cuprinde piese vestimentare din costumul popular românesc şi uniforme militare, care au aparţinut membrilor Familiei Regale a României, şi care se află în patrimoniul Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand I.

Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita şi va primi informaţii de la specialiştii muzeului, care se vor afla în toate spaţiile deschise.
La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *