Germania trimite o echipă medicală de evaluare în România

Externe

O echipă medicală de evaluare formată din patru persoane din cadrul serviciului medical al forțelor armate germane (Bundeswehr) va sosi din Germania în România la 29 octombrie. Scopul echipei va fi identificarea pacienților români bolnavi de Covid-19 care ar putea fi transferaţi cu avionul la spitale din Germania.

Astfel, este preconizat ca o aeronavă a forțelor aeriene germane să fie disponibilă luni, 1 noiembrie, pentru evacuarea aeromedicală strategică a pacienților.

Deplasarea echipei se realizează în strânsă colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență sub conducerea secretarului de stat Dr. Raed Arafat.

„Europa este caracterizată prin solidaritatea sa şi în lupta comună împotriva Covid-19. Germania și România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur așadar să primesc în România echipa medicală din Germania.

În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre țările noastre reprezintă o adevărată rază de speranță. Fiecare viață contează. Prin urmare, sper ca misiunea şi transportul pacienților să decurgă bine”, a declarat ambasadorul Dr. Peer Gebauer, citat de Ambasada Germaniei la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *