guvern

Guvernul – a aprobat ajutoare de urgență pentru 13 familii din Călărași

Social

Guvernul a aprobat ajutoare de urgenţă în valoare de 28.500 de lei pentru 13 familii din judeţul Călăraşi care se află în situaţii de necesitate cauzate de tornada din data de 30 aprilie, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, a fost adoptată o hotărâre de guvern privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 28.500 de lei pentru 13 familii din judeţul Călăraşi care se află în situaţii de necesitate cauzate de fenomenul meteorologic sever tornadă în data de 30 aprilie 2019.

Se acordă aceste ajutoare în vederea evitării riscului de excluziune socială şi asigurarea condiţiilor adecvate de locuit”, a afirmat Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Ajutoarele de urgenţă au la bază anchetele sociale ale Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Călăraşi, centralizate la nivelul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi se acordă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

La stabilirea nivelului ajutorului de urgenţă pentru fiecare dintre familiile afectate, s-a ţinut cont de constatările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *