Dialogul cetăţenesc

Iohannis și Juncker – întâlnire la Sibiu cu tineri din toate statele membre UE

Politica

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și președintele României, Klaus Iohannis au participat, miercui la Sibiu la dezbaterea „Dialogul cetăţenesc”, la care au fost prezenți 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.

În cadrul dezbaterii, preşedintele Iohannis a spus că nu e mulţumit de anumite lucruri din UE. În replică, Jean-Claude Juncker a declarat că nici el nu e mulţumit de ce se întâmplă în România.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la întâlnirea cu tinerii, că deja trăim în „lumea digitală şi nu suntem pregătiţi”.

„Asta e ceva pe care ar trebui să o luăm ca o pe provocare imensă. Deja locuim în lumea digitală şi nu suntem pregătiţi. Vorbiţi despre ceva ce va veni, 5G, următoarea generaţie de comunicaţii. Telefonul tău va comunica cu maşina ta, cu maşina de spălat… Faceţi ceva să înţelegeţi asta pentru că asta se întâmplă. Vorbeam de smartphone-uri că în trecut nu ne imaginam că se poate. Avem informaţii care acum 10 ani erau greu de descifrat şi de specialişti. Nu sunt satisfăcut de ce se întâmplă în UE”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

În replică, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că nici el nu e mulțumit de anumite lucruri care se întâmplă în România.
„Președintele a spus că nu e mulțumit. Nici eu nu sunt mulțumit de tot ce se întâmplă în România”, a fost replica lui Juncker. Președintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns, râzând: „Înseamnă că suntem doi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că summitul de joi va rămâne ca un moment remarcabil de unitate şi angajament în favoarea Europei şi că acesta va trebui să ofere o viziiune clară.

„Este important să comunicăm mai bine, informare constantă asupra beneficiilor pe care UE le aduce cetăţenilor săi, un plus de prosperitate. Sunt lucruri pe care le putem considera de la sine înţelese dar care vin doar pentru că avem instrumentele să acţionăm împreună. Summitul trebuie să ofere o viziune clară asupra unui viitor unit precum şi o agendă ambiţioasă pe care Consiliul European o va adopta în iunie”, a declarat Klaus Iohannis, la dezbaterea organizată la Sibiu, de Comisia Europeană […].

„Trebuie să spunem că viziunea noastră rămâne una comună şi indiferent de specificităţi vom lucra împreună pentru a găsi soluţii comune pentru provocările complexe. Peste câteva săptămâni, dialogul instituţiilor europene, a liderilor cu cetăţenii europeni pentru a putea răspunde provocărilor, pentru a sigura sprijinul european. Cred cu tărie că summitul va rămâne ca un moment remarcabil de unitate şi angajament în favoarea Europei”, a mai spus Iohannis.

Dezbaterea a încheiat lucrările unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeană – „Să modelăm viitorul Europei împreună!”, organizat la Sibiu de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *