Guvernul Orban

Guvernul Orban – proiect-pilot pentru eradicarea șomajului în zone miniere și vulnerabile

Politica

Guvernul PNL demarează un proiect pilot, cu bani europeni, pentru combaterea șomajului din zonele miniere și industriale, a anunțat, miercuri, vicepremierul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

„Am lansat astăzi public un prim apel pentru folosirea a 2 milioane de euro din fonduri europene, printr-un program pentru ocuparea șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului. Programul va aduce un sprijin concret pentru cei aproximativ 1560 de șomeri din această zonă, dar și pentru alte categorii de persoane.

Astfel, 2 milioane de euro din fonduri europene vor fi cheltuiți în beneficiul a 2000 de persoane vulnerabile și vor permite eradicarea în totalitate a șomajului din zona Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni și Uricani. Următoarele proiecte de combatere a șomajului vor viza alte 7 regiuni, cu peste 1 milion de beneficiari.

Programul anunțat astăzi se alătură celui de screening împotriva unor boli oncologice și a hepatitelor B și C, prin care au fost alocate peste 103 milioane de euro către 1 milion de beneficiari.

Ne propunem ca, până la finalul anului 2020, să atragem 2,8 miliarde de euro și să continuăm programele cu bani europeni. Această sumă reprezintă o creștere de 32,52% față de un risc de decomitere de 2,15 miliarde de euro.

În noiembrie 2019, am preluat guvernarea cu un risc de decomitere de aproape 600 milioane de euro. În mai puțin de 2 luni, am reușit să recuperăm toți banii europeni amenințați cu dezangajarea, plus încă 467 milioane de euro. Astfel, la finalul anului 2019, am trimis spre decontare 1 miliard de euro.

În exercițiul financiar viitor, România are la dispoziție aproximativ 41 miliarde de euro. Intenționăm ca, în maximum 4 luni, să pregătim infrastructura instituțională pentru a intra în anul următor, 2021, cu proiecte mature”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *