Hotel deasupra Cercului Polar care produce mai multă energie decât consumă

Lifestyle

Hotelul norvegian Svart Glacier, amplasat într-un climat nordic radical, își va reduce consumul anual de energie cu aproximativ 85% față de o structură „tradițională”și va produce mai multă energie decât va consuma în întregul său ciclu de viață.
Hotelul Svart Glacier este o operațiune imobiliară care s-a născut ca parte a proiectului Powerhouse, un set de reguli cu parametrii specifici legați de durabilitate, promovat de Snøhetta împreună cu colosul construcțiilor Skanska, care a găsit interesul unui client luminat : Miris – Arctic Adventures of Norway (Aventurile Arctice ale Norvegiei). Din proiect face parte de asemenea, o companie de inginerie specializata în consultanță pe teme de digitalizare, Asplan Viak. O forță de lucru extrem de importantă pentru a da viață unui concept revoluționar în lumea ospitalității până în 2021, care intenționează să construiască la poalele ghețarului Svartisen, în municipiul Meløy, din nordul Norvegiei, un hotel capabil să producă mai multă energie decât consumul, pe tot parcursul ciclului de viață al bunului imobiliar, luând în considerare construcția, activitățile zilnice, producția materialelor și posibila demolare a clădirii, toate în 60 de ani.
Hotelul este caracterizat de un element circular care se întinde de la poalele muntelui Almlifjellet până la apele fiordului Holandsfijorden, oferind o panoramă deosebită, în strânsă legătură cu natura. Arhitectura este inspirată de imaginea structurilor de lemn folosite de pescarii locali, ce pare că se sprijină pe apă, grație unor piloni rezistenți.
O mare parte din opțiunile de proiectare depind de cerințele standardului Powerhouse: pentru a profita din plin de energia soarelui în timpul zilei și în diferite sezoane, și s-a optat pentru un desing circular atât pentru camerele de hotel cât și pentru restaurante și terase. „Acoperișul va fi acoperit cu panouri solare, produse la rândul lor din hidroenergie curată, reducând în continuare amprenta de carbon”, explică firma de arhitectură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *