loc de joaca sicilia

În Sicilia, primul loc de joacă din lume – interzis telefoanelor și Facebook-ului

Lifestyle

Stop telefoanelor mobile și chat-ului , sub sancțiunea unei amenzi simbolice, pentru a finanța inițiativele de solidaritate. Proiectul de la Balestrate (Palermo): “vizitatorul va fi liber de la tehnologie și își poate recâștiga posesia timpului”.

În Sicilia se deschide primul loc de joacă din lume, interzis telefoanelor, Facebook-ului și chat-ului. Ideea aparține unui comitet de părinți, care a creat proiectul, ce urmează să se construiască în Balestrate (Palermo), datorită strângerii de fonduri publice și private și a unei inițiative de crowdfunding.

„În câteva zile va pune prima piatră, datorită disponibilității administrației locale, care a pus la dispoziție unul dintre șantierele finanțate de regiunea Sicilia. Datorită acestei inițiative va fi posibilă finalizarea primelor intervenții de zidărie, iar apoi voluntarii vor intra în joc, pentru a defini proiectul, al cărui cost este de aproximativ 80 de mii de euro. ”

„Parcul va fi construit în curtea unei școli și va fi accesibil tuturor. Vor exista copaci, pavaj cu iarbă naturală, bănci și chioscuri din lemn, iluminat solar, tobogane și leagăne, accesibile tuturor. La intrare, un dulap va fi folosit pentru a depozita telefoanele, tabletele și instrumentele electronice, iar un cronometru va număra minutele în care vizitatorul va fi liber de tehnologie.

“Este o invitație la socializare – spun părinții care au inițiat proiectul – o modalitate de a fi împreună, de a dialoga unul cu altul. Acum este normal să ne întâlnim la stația de autobuz, la domiciliu, la o petrecere și să realizăm că toată lumea din jur, se uită la un telefon. Vrem să dăruim o nouă perspectivă, în special pentru cei mici „.

O parte a parcului va fi rezervată jocurilor din trecut, pentru a apropia copiii de oamenii vârstnci. Locul de joacă va găzdui, de asemenea, un fond permanent de colectare, care va fi alimentat de vizitatori cu donații de la orice fel, eventuale „amenzi“, care vor fi aplicate pentru cei care încalcă regula cea mai importantă a parcului: chat-ul interzis, interzis pe Facebook „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *