Institutul Național de Administrație va forma peste 10600 de persoane în domeniul achiziţiilor publice

Social

Institutul Național de Administrație (INA) a organizat online, în data de 6 septembrie 2022, conferința de lansare a proiectului „Dezvoltarea competențelor personalului implicat în procesul de achiziții publice în administrația publică din România”, Cod SIPOCA 1100, Cod SMIS 151956.

INA își propune ca prin acest proiect să dezvolte și să consolideze competențele în domeniul achizițiilor publice, urmând a fi formate gratuit 10.600 de persoane din administrația publică centrală și locală (demnitari, funcționari publici și personal contractual), online pe platforma de formare a INA, potrivit unui comunicat.

Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta detalii legate de proiect (obiective, activități și rezultate așteptate), precum și un calendar orientativ al organizării programelor de formare profesională. Proiectul a fost primit cu un interes deosebit la nivelul administrației publice, aproximativ 200 de persoane participând la eveniment. De asemenea, locurile disponibile la primele serii de programe de perfecționare au fost deja epuizate (10 programe a câte 50 de participanți/program).

Despre importanța formării profesionale în domeniul achizițiilor publice și rolul INA în ceea ce privește facilitarea dialogului și a schimbului de bune practici au vorbit, în deschiderea evenimentului, doamna Roxana MÎNZATU, secretar de stat la Departamentul pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene, Cancelaria Prim-Ministrului României, doamna Anicuța-Aura TRĂISTARU, director general AM POCA din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și domnul Alexandru-Mihai GHIGIU, președinte INA.

Proiectul este implementat de INA în calitate de beneficiar, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), bugetul total al proiectului fiind de 7,537,065.76 lei.
Informații detaliate despre proiect sunt disponibile accesând link-ul: https://cutt.ly/8ZaB6fX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *