Iulia Timoşenko candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina

Externe

Iulia Timoşenko, fost premier ucrainien, şi-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Ucraina pe 31 martie. Timoshenko, în vârstă de 58 de ani, premier în 2005 și din 2007 până în 2010, este printre favoriți pentru funcția de președinte al statului.
Timoshenko a anunțat astăzi că va candida la alegerile prezidențiale, în timpul congresului partidului său Batkivschina (Patria), promițând să aducă înapoi sub controlul Kievului atât Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, cât și teritoriile din Donbass ocupate de separatiștii pro-ruși .”Astăzi intrăm într-o nouă epocă de succes, de fericire şi prosperitate. Începem adevăratul marş înainte al Ucrainei, spre măreţia ei”, a adăugat ea.
Timoșenko a fost încarcerată în 2011, în timpul președinției rivalului său pro-rus Viktor Ianukovici, dar a fost eliberată după “Revolta din Maidan”. Ea a fost condamnată pentru abuz de putere, pentru contractele controversate privind importul de gaze rusești. Dar mulți observatori consideră că în spatele acuzațiilor au existat motivații politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *