Kamawatch – primul ceas din lume care își schimbă culoarea

Lifestyle

Kamawatch, ceasul cameleonic conceput de designerul Raffaele Petruzzelli. Kamawatch este o companie specializată în proiectarea și comercializarea ceasurilor termosensibile. Ideea de bază s-a născut în 2015 din talentul creativ al designerului Raffaele Petruzzelli, după mai mult de un an de cercetare și teste riguroase pe materiale și vopsele. Conceptul imaginativ al mașinilor mici de jucărie, care în anii ’80 a presupus diferite nuanțe în funcție de căldură, a fost astfel aplicat acestui accesoriu original la modă.
De fapt, este vorba de primul ceas din lume care își schimbă culoarea în funcție de temperatură.Transformarea are loc atunci când se ating 31 de grade Celsius, datorită factorilor externi, expunerii la lumina soarelui sau pur și simplu ca urmare a contactului cu pielea purtătorului. Acest efect senzațional este posibil prin tratamentul brevetat, Thermic Technology. Numele mărcii derivă tocmai din această particularitate, care amintește capacitatea cameleonului de a-și schimba aspectul în funcție de mediul înconjurător.
Raffaele Petruzzelli, este laureat al IED – Institutului European de Design din Roma, a lucrat în primii ani pentru renumitul brand Fendi, unde a avut ocazia să colaboreze cu Karl Lagerfeld, timp în care a început să predea cursuri la IED. Și-a continuat cariera ca și coordonator al IED în Brazilia, la Rio de Janeiro, în designul de accesorii și bijuterii, oferind, de asemenea, consultanță pentru cele mai mari și mai influente companii de modă braziliană. Ca designer a proiectat multe ceasuri pentru diferite branduri. Ideea pentru ceasul Kamawatch a venit mai târziu, din întâmplare, văzând o postare pe Facebook, care a reamintea de jucăriile vechi din anii 80, mașinuțele care își schimbau culoarea datorită temperaturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *