Alfa-X

Japonia – testeză cel mai rapid tren din lume

Lifestyle

Alfa-X este primul din noua generaţie de trenuri de mare viteză ale Japoniei, pe care ţara vrea să o implementeze în anul 2030.

Japonia a început vineri testele cu cel mai nou tren de mare viteză Shinkansen, capabil de o viteză operațională de 360 km/h. Prima fază de testare se va încheia în 2021. Trenurile numite Alfa-X ar trebui să devină operaționale abia în 2030. Japonia este prima țară care a introdus trenuri de mare viteză pe linii dedicate lor, în 1964, viteza primelor garnituri fiind 210 km/h.

Potrivit CNN, trenul va trebui testat timp de 3 ani de zile. Testele vor avea loc după miezul nopții, de două ori pe săptămână. Traseul stabilit este între orașele Aomori și Sendai.

Trenul este construit de Kawasaki Heavy Industries și Hitachi. Are 10 vagoane și o locomotivă lungă de 21 de metri. Va fi testat și cu o locomotivă de 16 metri. Acesta va folosi atât frâne de aer montate pe acoperiș, cât și plăci magnetice montate dedesupt pentru frânare.

Inginerii au venit cu precizări privind aspectul, dar și dotările de care va beneficia cel mai rapid tren din lume. „Dezvoltarea noii generații de modele Shinkansen se bazează pe toate conceptele-cheie ale performanței superioare – vorbim despre un nivel ridicat de confort, un mediu de operare superior și o întreținere inovatoare. Toate acestea vor transforma ALFA-X în cel mai rapid tren pe care lumea l-a văzut vreodată” , informează East Japan Railway.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *