viorica dancila

Premierul Dăncilă – anunță scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale

Social

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

„În şedinţa de azi (marţi – n.r.) discutăm un act normativ cu beneficii importante. Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoare, de calitate. Vom reduce Tva de la 9 la 5% pentru aceste alimente, respectiv produse montante, tradiţionale. Prin diminuarea cotei de TVA contribuim la reducerea preţului acestor produse şi încurajăm oamenii să consume produse sănătate”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai anunţat că anumite categorii de persoane vor avea facilităţi la plata asigurărilor sociale de sănătate.

„Acordăm în perioada 2015-2017 venituri lunare sub salariul mediu brut pe ţară să nu plătească decât opţional asigurări sociale de sănătate. Practic extindem facilitatea aplicată în 2018, anulând obligaţia de plată a contribuţiei de sănătate. Astfel vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români. Prelungim termenul de acordare a bonificaţiilor pentru persoanele care plătesc anticipat contribuţiile de asigurare şi sănătate.

Termenul este de 27 de zile de la intrarea în vigoarea a OUG. Cei care vor plăti în avans contribuţiilor vor benefica de o reducere de 10%. E o măsură de care vor beneficia aproximativ un mlioane de români”, a conchis Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *