Juncker: „vom lucra pentru o UE mai unită” Dăncilă: „pe deplin conștientă de rolul nostru”

Actualitate Politica

BUCUREȘTI, 11 ianuarie 2019 – Premierul român, Viorica Dăncila, s-a întâlnit astăzi la București cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la lansarea oficială a preluării președinției române la UE, a dat asigurări cu privire la disponibiliatea  țării sale pentru a continua cu convingere  calea europeană. „În întâlnirea de astăzi cu președintele Juncker am confirmat toată încrederea noastră în cooperarea constantă și dialogul constructiv ca o continuare a bunei colaborări pe care am avut-o până acum”, a spus Dăncila.

„Suntem pe deplin conștienți de rolul nostru și ne exprimăm voința fermă de a lucra pentru a facilita acordul, prin acțiuni concrete care au ca scop promovarea unei Uniuni Europene mai unite și conexe.  Avem nevoie de o astfel de abordare pentru a gestiona o agendă europeană cu un grad elevat de complexitate”, a mai adăugat premierul.

„Discuțiile privind viitorul Europei, viitoarele  alegeri pentru Parlamentul European și Brexit-ul sunt doar câteva dintre temele care caracterizează președinția noastră“, a spus Viorica Dăncilă ca răspuns la îndoielile exprimate  în ultimele zile de Bruxelles, și a subliniat pregătirea totală și deplină a României pentru primul semestru al președinției române  la Consiliului European.

Juncker,de ieri, la București pentru începutul Președinției Române la UE, împreună cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk  și europarlamentarul  Antonio Tajani, s-au întâlnit, de asemenea, în această dimineață  cu Președintele României,  Klaus Johannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *