KIM JONG- UM

Kim Jong -un a ajuns în Vietnam pentru summit

Actualitate Externe

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ajuns în Vietnam, pentru summit-ul cu preşedintele american Donald Trump, care se va desfășura în capitala Hanoi, transmite CNN.

Kim Jong-un a ajuns marți dimineață în gara Dong Dang, localitate vietnameză de la granița cu China, după o calatorie de aproape trei zile, în care a parcurs 4.500 de kilometri cu trenul său blindat, unde a fost întâmpinat de oficiali vietnamezi şi de o gardă de onoare , pe cu covor roșu. El a fost condus la Hanoi cu mașina pentru întâlnirea prevazută miercuri si joi.

Traficul din capitala vietnameză a fost oprit preţ de mai multe minute pentru a face loc alaiuluI care îl conducea pe comandantul suprem nord-corean către hotel.

Agenţia de stat nord-coreeană KCNA a informat că liderul nord-coreean Kim Jong-un este însoţit de negociatorul-şef privind arsenalul nuclear Kim Yong Chol, sora sa Kim Yo Jong şi alţi oficiali de rang înalt.

Preșesintele Donald Trump va ajunge la Hanoi marţi seară. Acesta este al doilea summit, după ce Trump şi Kim s-au întâlnit în Singapore în 2018, și are ca scop continuarea progreselor pentru „dezarmarea nucleară completă a Peninsulei Coreene”.

Pe parcursul summitului de 2 zile, cei doi lideri urmează să aibă o cină privată urmată de mai multe întrevederi oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *