DARIUS VALCOV

Până la sfârşitul acestui an, Guvernul şi-a propus ca ratele românilor să coboare la jumătate

Social

Consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, spune că Guvernul şi-a propus ca, până la finalul anului, ratele celor care au datorii la bănci să coboare la jumătate din nivelul lor actual, Vâlcov susţinând că, într-o astfel de situaţie, băncile nu vor mai avea de plătit aşa-numita taxă pe lăcomie.

„Această creştere (a ratelor – n.r.) care s-a produs în ultimii doi ani de zile s-a produs artificial, fără să aibă niciun motiv la bază. E vorba de comportamentul băncilor cu populaţia României de după Revoluţie, noi nu vorbim de un comportament din ultimii doi ani de zile, vorbim de un comportament de 29 de ani”, a afirmat Darius Vâlcov luni seară, la TVR.
În acest context, consilierul primului ministru a spus că Guvernul vrea reducerea la jumătate a ratelor până la finalul anului în curs.

„Până la sfâşitul acestui an, Guvernul şi-a propus ca ratele la creditele românilor să coboare la jumătate, atât la băncile comerciale, cât şi prin programele pe care noi le avem demarate.

Deci, dacă vorbim de taxa pe lăcomie, când vom ajunge la acest nivel peste media Uniunii Europene, dar la jumătate faţă de cât ele sunt astăzi, nici băncile nu vor mai avea de plătit niciun fel de taxă”, a afirmat Darius Vâlcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *