Kim Jong Un

Kim Jong Un ameninţă că nu va ezita să elimine militar orice  stat care atacă Phenianul

Externe

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis că Phenianul nu va ezita să elimine din punct de vedere militar orice adversar care foloseşte forţa împotriva Phenianului şi a calificat din nou Coreea de Sud drept principalul său inamic, într-un discurs difuzat joi de mass-media de stat nord-coreene, transmite EFE.

Coreea de Nord, dotată cu arme nucleare, a închis agenţiile dedicate reunificării coreene şi a ameninţat cu război pentru orice încălcare teritorială, aminteşte AFP.
„Dacă inamicii îndrăznesc să folosească forţa împotriva ţării noastre, vom lua o decizie îndrăzneaţă care va schimba istoria şi nu vom ezita să mobilizam întreaga noastră superputere militară pentru a-i elimina”, a avertizat Kim Jong Un, citat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA. „Pacea nu este ceva pentru care să cerşeşti sau pe care să o obţii prin intermediul negocierilor”, a adăugat el.

Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii la un eveniment organizat de Ministerul Apărării ce marchează aniversarea înfiinţării armatei ţării, a menţionat KCNA.
Liderul nord-coreean declarase încă de luna trecută că, în cazul unei provocări, armata sa va trebui să „anihileze” inamicul, Coreea de Sud şi aliatul ei, Statele Unite.
Imaginile difuzate de KCNA îl arată pe Kim ţinându-şi de mână fiica, Ju Ae, despre care unii analişti spun că este pregătită pentru a-i succeda.

Imaginile îi arată, de asemenea, pe tată şi fiica sa în timp ce sunt aplaudaţi de soldaţi în uniformă şi sunt fotografiaţi alături de comandanţii armatei.
„Decizia de a numi marionetele sud-coreene drept principala naţiune ostilă şi inamic imuabil” şi de „a le ocupa şi distruge teritoriul în cazul unei situaţii de urgenţă este în interesul securităţii eterne a ţării noastre”, a mai spus Kim Jong Un.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a avertizat săptămâna trecută că este probabil ca guvernul nord-coreean „iraţional” să se angajeze în mai multe provocări, inclusiv în atacuri cibernetice şi intruziuni cu drone, înaintea alegerilor din aprilie din Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *