Klaus

Klaus Iohannis – decorații pentru supraviețuitorii Holocaustului

Social

Cu prilejul Zilei internaţionale de comemorare a victimelor Holocaustului, Klaus Iohanis i-a decorat luni, 28 ianuarie, pe unii dintre supraviețuitorii Holocaustului. Ceremonia de decorare a avut loc la Palatul Cotroceni.

„Acum 74 de ani se deschideau porțile infernului dezlănțuit pe pământ ale lagărului morții de la Auschwitz, cel mai mare și cel mai cunoscut loc unde au fost masacrați oameni la scară industrială. Când flăcările morții au încetat să mai mistuie femei, copii, bătrâni și bărbați ucigașii au lăsat în urmă o cifră copleșitoare- aproape șase milioane de evrei și nu numai au fost asasinați în Holocaust”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler doamnelor: Davidovits Rachel, Pardău Lea, Segal Sandra, Szinetar Iudita Agneta, Vainer Anette și domnilor Schwartz Paul și Shai Meir. De asemenea, s-a conferit Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a fotografului Klein Andrei.

„Mi-am dorit să-i onorez în numele statului român pe unii dintre ultimii supraviețuitori ai Holocaustului, dar și pe cei care promovează și se îngrijesc de memoria acestei tragedii”, a spus președintele.
Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *