Naomi Osaka – numarul 1 Mondial

Sport

Tenismena japoneză Naomi Osaka(21 ani) este de luni, 28 ianuarie 2019 noul numar UNU în clasamentul mondial al tenisului feminin, un rezultat devenit posibil după victoria din finala Australian Open de săptămâna trecută disputată la Melbourne.

Osaka este prima jucătoare asiatică care a ajuns pe cea mai înaltă treaptă a podiumului tenisului mondial. Este născută în Japonia și crescută în Statele Unite, de o mamă japoneză și un tată haitian. Osaka a crescut în Statele Unite pentru a-și realiza visul de a devein jucătoare de tenis. De acest sport s-a apropiat încă din copilărie și la 15 ani începea să debuteze în cele mai bune turnee. Sosirea în WTA s-a produs în 2014, dar numai în anul următor a intrat într-un program stabil pe masa principală a turneelor.

Osaka este a 26-a jucătoare care a cucerit poziția numărul unu în clasamentul WTA, și a doua cea mai tânără jucătoare, după daneza Caroline Wozniacki, care a ajuns la summit-ul din 2010 la 20 de ani și 92 de zile. În finala de la Melbourne, Osaka a învins-o pe jucătoarea cehă, Petra Kvitova, în trei seturi. Naomi Osaka mai are două trofee în carieră, ambele în 2018, la Indian Wells şi US Open.

Din punct de vedere personal, Osaka se definește ca fiind ” de cultura japoneză” și „americană”. Când era copil, bunicii haitieni îi vorbeau doar în limba creolă, pentru că nu cunoșteau engleza, limbă pe care a învățat-o la școală la New York, în timp ce mama ei îi vorbea în japoneză. Ea are dublă cetățenie, americană și japoneză.

Osaka este descrisă de mass-media internațională, ca fiind „timidă”, dar înainte de Australian Open 2019, Osaka a mărturisit presei australiene că are o natură aventuroasă în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *