laura-codruta-kovesi

Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European

Social

În urma votului de miercuri, din comisia LIBE, fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a obținut 26 de voturi pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul din Franța, Jean-Francois Bohnert, care a obținut 22 de voturi, iar pe locul 3, Andres Ritter, candidatul din Germania, care a obținut un singur vot.

Comisia pentru libertăți civile (LIBE) din Parlamentul European (PE) a decis, miercuri, prin vot secret, să o susțină pe Laura Codruta Kovesi pentru șefia Parchetului European.

Decizia LIBE vine după ce și Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a hotărât, marti seară, că Laura Codruța Kovesi e cel mai potrivit candidat pentru acest post important din UE. Marți seară, Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi din comisia CONT.

Câștigatorul va fi numit de comun acord de Parlamentul European si Consiliul UE. În cazul în care clasamentul rezultat în urma audierilor din comisiile parlamentare va fi diferit de votul final din COREPER, va urma o negociere între PE si Consiliu, în urma căreia se va lua decizia finală.

COREPER se va reuni, pe 6 martie, pentru a da un vot pentru acest post.
Pe 20 februarie, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles. Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert, cu 50 de voturi, urmat de Laura Codruța Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter, fiecare cu câte 29 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *