ministrul de finante

Ministrul de Finanțe –“pregătim o amnistie fiscală”

Social

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri într-o conferinţă că guvernul pregăteşte pentru martie un pachet de măsuri de sporire a finanţării mediului privat, care ar cuprinde şi o amnistie fiscală.

“Pregătim un pachet de măsuri pentru sporirea finanţării mediului privat. Vorbesc de o amnistie fiscală, curăţarea capitalului negativ din economie, finanţarea mai bună a mediului privat de către bănci. Vom avea azi o discuţie pe această temă cu Asociaţia Română a Băncilor. Sunt masuri pe care mediul privat le va primi cu mare deschidere”, a declarat Eugen Teodorovici.

Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare al PSD – ALDE. În vara anului trecut, Darius Vâlcov, aducea în prim plan această idee din program şi preciza că include ştergerea datoriilor unor companii, el susţinând că astfel de lucruri “se fac, nu se discută. Mai spunea că amnistia fiscală s-ar fi putut aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017, aceasta fiind una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice.

În septembrie, anul trecut, Teodorovici preciza că guvernul are în plan o amnistie pentru datoriile fiscale ale companiilor de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *