lia-olguta

Lia Olguţa Vasilescu s-a retras din cursa pentru Ministerul Dezvoltării

Politica

Deputatul PSD, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, marţi seară, pe Facebook că se retrage din cursa pentru Ministerul Dezvoltării, după ce nominalizarea sa a fost refuzată în repetate rânduri de Președintele Klaus Iohannis. Ea a spus că a luat decizia în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Olguţa Vasilescu va rămâne în afara Guvernului. „Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit“, a scris Olguţa Vasilescu.

„Astăzi, in urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deţine preşedinţia UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcţie guvernamentală, dar sunt convinsă că, aşa cum am reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aş fi reuşit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională şi naţională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi şi imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei“, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.
Preşedintele Klaus Iohannis a respins de trei ori propunerea de numire a Olguţei Vasilescu la funcţia de ministru al Dezvoltării, pe motivul că: nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției.

„În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, i-a transmis șeful statului.

De asemenea, președintele mai spune că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *