Livigno – sport și shopping la mare altitudine

Lifestyle Actualitate

Stațiunea Livigno(regiunea Sondrio – Italia) este destinația ideală pentru iubitorii de munte, sport și shopping – un vis la mare altitudine, ideal pentru orice anotimp.

„Micul Tibet”, cum mai este numită, stațiunea se află în Valtellina, la mică distanță de granița dintre Italia și Elveția și oferă o natură neatinsă care vă întâmpină la 1.800 de metri deasupra nivelului mării, înconjurată de vârfuri uluitoare, care adesea depășesc 3000 de metri.

Livigno are aproximativ 7.000 de locuitori și este singura localitate italiană care se bucură de statutul de zonă non-vamală, adică scutită de anumite taxe, inclusiv TVA. Livigno a reușit să obțină acest statut în jurul anului 1950, când a petrecut iarna complet izolată de restul Italiei.

Aici, iarna este paradisul zăpezii care întâmpină mii de turiști, italieni și străini, cu minunatele pârtii și cu natura sa neatinsă, unde se desfășoară un splendid sezon de schi, unul dintre cele mai admirate și apreciate din Alpi.

Pentru a testa pârtiile din Livigno, puteți merge de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii mai. 115 kilometri de pârtii sunt la dispoziția publicului, împărțiți după abilitățile utilizatorilor, cu 37 de piste roșii, 29 albastre și 12 negre, toate deservite de instalații de ultimă generație, împărțite în 11 teleschiuri, 13 telescaune și 6 telecabine. Aici se practică schi fond și schi telemark. Și pentru cei mai îndrăzneți există peste 100 km pătrați de snowboard. De asemenea, sunt disponibile pârtii pentru săniuș, snow tubing și schi nocturn.

Pentru schiorii începători sau pentru cei care vor doar să se bucure de munți, nu lipsesc alternative. Este posibil să urcați la bordul unei sănii sau puteți să vă răsfățați într-o călătorie romantică sub razele lunii, echipați corepunzător, ori să faceți echitație, să patinați pe gheață sau să experimentați fiorul snowmobilelor. În lunile reci, stațiunea este capabilă să satisfacă gusturile tuturor turiștilor, care aici găsesc soluția potrivită, fie pentru odihnă, sau pentru orice alt scop.

Și vara Livigno oferă o gamă largă de modalități de petrecere a timpului liber: plimbări prin văile adiacente, pentru a descoperi adevărate comori naturale, tenis, călărie, înot, patinaj, parapantă și deltaplan.

Stațiunea oferă o serie de trasee concepute pentru cei cărora le place să călătorească cu bicicleta montană, dar îi întâmpină și pe cei care iubesc golful și plimbările lungi în mijlocul naturii.

Livigno este, de asemenea, un excelent punct de plecare pentru a vizita frumusețile din împrejurimi, cum ar fi faimosul parc național Stelvio, o minune complet italiană.

De asemenea, stațiunea este un paradis al cumpărăturilor. Între natură și pârtii de schi, Livigno oferă un număr incredibil de magazine. Un centru comercial în aer liber, situat la 1.816 metri. Departe de experiența cumpărăturilor din marile centre comerciale cu care sunteți obișnuiți în oraș, Livigno nu cunoaște trafic, garantând doar relaxare.

Există multe buticuri exclusive, precum și magazine tradiționale, într-un amestec de artă locală și brand-uri renumite din întreaga lume, cu posibilitatea de a cumpăra fără TVA.

Pe lângă cumpărături și evenimente desfășurate pe tot parcursul anului, stațiunea oferă multe și din punct de vedere cultural: muzee și lăcașuri de cult împrăștiate pe străzile orașului.

Un exemplu este “MUS il museo di Livigno e Trepalle” – un mic muzeu situat într-o locuință veche care evidențiază dificultățile vieții din trecut, care explică viața, tradițiile și tot ce s-a făcut pentru a deveni Livigno de acum.

În ceea ce privește gastronomia și disctracția, pe lângă faptul că puteți comanda specialități locale, puteți alege diferite tipuri de divertisment: pub-uri, discoteci, après ski, cluburi și wine bars.

Iarna, după o zi petrecută la schi, aveți nevoie de distracție bună. Seara se organizează întotdeauna aperitive (aprés-ski), mai ales în barurile din via Plan, strada principală a orașului. Muzica excelentă și mâncarea bună vă vor însoți pe tot parcursul serii.

În timpul verii, însă, sunt organizate multe evenimente sportive și non-sportive. Printre multe altele amintim de Stralivigno, un eveniment internațional de alergare organizat în luna iulie. În septembrie este posibil să asistați la Turneul Internațional de Șah, organizat de clubul Amos Cusini.

Cu alte cuvinte, Livigno este cea mai bună soluție pentru un sejur plăcut, indiferent dacă sunteți singur sau în companie, iar la final veți dori cu siguranță să reveniți a doua oră. De asemenea, puteți opta pentru o plimbare cu trenul roșu Bernina, între Italia și Elveția, pentru a vă bucura de peisaje idilice și uluitoare, dar și pentru descoperi istoria, tradiția și cultura uneia dintre cele mai frumoase zone din Italia. Fie că alegeți să mergeți vara sau iarna, veți vedea un peisaj de basm.

În ceea ce privește cazarea, încercați să găsiți un hotel în centru, deoarece este cea mai frumoasă zonă, dar și cea mai confortabilă.
Centrul este foarte plin de viață în timpul sezonului, aici există hoteluri, dar și principalele restaurante și, prin urmare, veți avea totul la îndemână.

Pentru a ajunge la Livigno, cele mai apropiate aeroporturi sunt cele din Milano și Bergamo, în Italia. Zurich în Elveția și Innsbruck în Austria.
Milano oferă conexiuni ușoare datorită serviciului de transfer între aeroporturile Malpensa, Linate, Orio al Serio și Gara Centrală, din care pleacă zilnic multe trenuri spre Valtellina.

Din Zurich puteți ajunge la St. Moritz sau Zernez cu trenul și puteți continua spre Livigno cu autobuzul sau cu taxiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *