Maia Sandu – nominalizată la titlul de „Femeia anului 2022” de Financial Times

Externe

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a fost nominalizată la titlul de „Femeia anului 2022” de către cititorii ziarului britanic, Financial Times, potrivit TVR Moldova și PRO TV Chișinău.

„Există foarte puțini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum le are Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și tara sa: influx major de refugiați, lupta cu oligarhi corupți care au legături cu Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric țara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forțând-o să facă eforturi supraomenești pentru găsi surse alternative de energie, o amenințare constantă la adresa securității, și lista poate continua”, se arată în descrierea nominalizării.

Miercuri, Maia Sandu a primit din partea Institutul Național pentru Democrației din SUA distincția „Madeleine K. Albright”.
De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și alți lideri europeni au fost premiați de institut „pentru eforturile lor de a promova și proteja democrația în țările lor, regiunea lor și nu numai.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *