Marcel Vela – “Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ”

Social Actualitate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, într-o înregistrare video, pe pagina sa de facebook, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, răspunzând unor întrebări.

Întrebat dacă se va putea merge „la iarbă verde” după 15 mai, Marcel Vela a răspuns afirmativ, spunând că va fi posibilă o astfel de deplasare în afara localității, cu respectarea regulilor de distanţare.

Întrebat când se vor relua zborurile şi dacă se va sta în carantină instituţionalizată la întoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat că zborurile între România şi alte ţări se vor relua în funcţie de situaţia din ţara respectivă.

„Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu.

Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România”, a spus Vela, în mesajul său video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *