eubrexit

Marea Britanie – Partidul pentru Brexit – victorie la alegerile europarlamentare

Externe

Partidul pentru Brexit, condus de eurofobul Nigel Farage, a câştigat alegerile europarlamentare din Regatul Unit, arată primele rezultate oficiale, informează agenţia BBC.

După numărarea voturilor în 26 din cele 373 de localităţi din 12 regiuni, formaţiunea lui Farage a obţinut 33% din voturi, urmată de formaţiunea pro-europeană Partidul Liberal-Democrat, cu 20,1%, după care vine Partidul Laburist, cu 16,1%, urmat de Verzi, cu 10,6%, în timp ce conservatorii premierului demisionar Theresa May cad pe locul cinci, cu 8%.

Astfel, partidele britanice care au obținut locuri în Parlamentul European sunt:
Partidul Brexit: 31,6%
Liberal Democraţii: 20,3%
Partidul Laburist: 14,1%
Verzii: 12,1%
Partidul Conservator: 9,1%

Nigel Farage, care şi în prezent este europarlamentar, ales în 2014 pe lista partidului eurosceptic UKIP, a condus campania pentru ieşirea Regatului Unit din UE la referendumul din 2016. El s-a retras apoi din UKIP, considerând că şi-a atins obiectivul de a obţine retragerea Regatului Unit din blocul comunitar, însă cum acest lucru nu s-a realizat efectiv a fondat cu acelaşi scop Partidul pentru Brexit.

La scurt timp de la anunţarea alegerilor, preşedintele Partidului Brexit şi-a exprimat dorinţa de a lua parte la negocierile pentru Brexit.

„Cu siguranţă insist că acum avem un mandat să facem parte din acea echipă de negociere (pentru Brexit – n.r.). Sunt bucuros să ajut Guvernul să se pregătească pentru 31 octombrie (data Brexitului – n.r.) prin a deveni parte din echipă”, a declarat Nigel Farage.

Conform acestor rezultate, locuruile în Parlamentul European ar fi:
Partidul Brexit: 28 de locuri
Liberal Democraţii: 15 locuri
Partidul Laburist: 10 locuri
Verzii: 7 locuri
Partidul Conservator: 3 locuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *