Mastercard – donează 1 milion de euro pentru construcția Spitalului de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică

Social

Compania Mastercard a anunţat, miercuri, că donează 1 milion de euro pentru construcţia primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, un proiect al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

De asemenea, Mastercard anunţă că fiecare donaţie realizată printr-un card Mastercard pe bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de companie cu 2 euro.

Mesajul publicat pe Facebook de companie:
“#IncepeCevaDeNepretuit. Contribuie cu Mastercard la #NoiFacemUnSpital – în care Mastercard și Dăruiește Viață anunța lansarea unei colaborări pe termen lung, Mastercard devenind partenerul de inovație al noului spitalul de pediatrie oncologica și radioterapie.mÎn 2019, compania donează 1 MN eur punând toate produsele, serviciile și parteneriatele sale din acest an în sprijinul cauzei. De asemenea, fiecare donație realizată printr-un card Mastercard pe www.bursadefericire.ro în 2019 va fi suplimentată de Mastercard cu 2 EUR.”

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc). Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a demarat în 2017 proiectul de construcţie a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donaţii de la persoane fizice şi companii). În 2018, au început lucrările de construcţie. Proiectul va continua cu partea de instalaţii, design interior precum şi cu achiziţia de echipamente speciale şi pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje şi o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operaţii, secţii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie şi terapie intensivă. Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus ca spitalul să fie dat in folosinţă în 2020. El va funcţiona ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale şi de management specifice unităţilor similare din Occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *