Mica Săptămână de Muzică Veche

Lifestyle

În perioada 16-17 decembrie 2023, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti se va desfăşura a 15-a ediţie a proiectului „Mica Săptămână de Muzică Veche”, un proiect dedicat tinerilor şi nu numai, în vederea descoperirii muzicii vechi prezentate şi explicate într-o manieră accesibilă publicului larg.

„În asaltul gălăgios şi bulversant al timpului contemporan, când armonia şi bucuria muzicii este lăsată deoparte în favoarea zgomotului, când contemporanul ne aleargă prin viaţă sau când milioanele de biţi ne ţintuiesc în faţa radiaţiilor luminoase în ideea destinderii, încercăm să ne reîntoarcem către izvoarele culturii, redescoperind şi recuperând identităţi culturale.”
Dorim să redăm tinerilor, şi nu numai lor, bucuria de odinioară a muzicii, a vieţii, pentru a reda identitatea culturală europeană.

Pe lângă rolul de a îmbogăţi educaţia muzicală a tinerilor, muzica va aduce bucurie în sufletele oamenilor.
Concertele susţinute vor aduce în contemporan spiritul muzicii vechi din Asia şi Europa secolelor XIII – XIX, din locuri diferite (România, Spania, Franţa, Italia, Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Turcia, Ungaria, Serbia, Kazahstan, Mongolia), prin interpretări diferite la instrumente specific epocilor respective. Aceste reprezentaţii vor fi şi o lecţie de istorie a identităţilor culturale.

De asemenea, se va rerula în paralel o mică expoziţie de instrumente muzicale vechi folosite de trubaduri.
Concertele sunt susţinute în sala STUDENT CLUB a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, începând cu ora 18:00.
Organizatori: Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET şi Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti.
INTRAREA ESTE LIBERĂ
PROGRAM
Sâmbătă 16 decembrie 2023, ora 18:00
– În deschidere Grupul de reconstituire istorică NOKORS din Bucureşti cu exemple din viaţa medievală militară şi socială a tătarilor
– Grupul BAGHATUR, Timişoara, muzică veche Asiatică
Duminică 17 decembrie 2023, ora 18:30
– Grupul TRUVERII, din Bucureşti, muzică veche Europeană de iarnă
ORGANIZATORI
– Societatea Cultural Artistică pentru Tineret CONCRET – Bucureşti
– Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti
PARTENERI
– Fundaţia pentru Tinereţea Municipiului Bucureşti
INTRARE LIBERĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *