afganistan

Militari români răniți în Afganistan

Social

Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 6 mai. Militarii erau într-o misiune de patrulare, moment în care mașina în care se aflau s-a răsturnat.

Cei doi au fost răniți în jurul orei 2:35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar, anunță Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

„Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității”, adaugă sursa citata.

Este vorba despre caporalul clasa a III-a Laurentiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, cărora li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

Caporalul Bogatu a fost deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.
Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *