trump

SUA – Donald Trump anunță un nou șef al Agenției pentru Imigrație

Externe

Președintele american Donald Trump a anunțat că intenționează să-l numească pe Mark Morgan la conducerea Agenţiei Vamale şi pentru Imigraţie.

Mark Morgan este un fost şef al Poliției de Frontieră și fost oficial FBI din timpul preşedintelui Barack Obama şi, un susţinător al planului construirii unui zid la graniță.

„Sunt bucuros să îi informez pe toţi cei care cred într-o politică privind migraţia puternică, justă şi solidă că Mark Morgan se va alătura Administraţiei Trump ca şef al angajaţilor şi angajatelor ICE care muncesc din greu“, a scris Trump, duminică pe Twitter.

Numărul mare de migranţi din America Centrală l-a nemulţumit pe Trump, ce a făcut campanie în 2016 cu o poziţie dură împotriva imigraţiei şi cu promisiunea de a construi un zid la frontieră.

Imigraţia va fi cel mai probabil una din principalele teme de campanie la alegerile prezidenţiale din 2020, dar planul lui Trump privind construcţia zidului nu s-a materializat până acum, în contextul opoziţiei democraţilor şi a lipsei unui acord privind sursele de finanţare.

Unul din principalele roluri ale ICE este să reţină şi să expulzeze persoanele care au intrat în SUA ilegal, în timp de sarcina Patrulei de Frontieră este să prevină trecerea ilegală a frontierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *