Ministerul Dezvoltării a aprobat 616 noi proiecte finanţate prin PNRR

Social

Ministerul Dezvoltării finanţează 616 noi investiţii, în 455 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Lista proiectelor finanţate, în valoare totală de 2.853.840.014,81 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării şi Fondul Local din PNRR.

Ministrul a subliniat: în următoarea perioadă, vor fi publicate şi alte investiţii care vor primi finanţare din PNRR, pe măsură ce unităţile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.
Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 129 de noi proiecte, în valoare totală de 1.480.065.627,46 lei, depuse de 4 autorităţi centrale şi 68 de unităţi administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de 1.373.774.387,35 lei, pentru care au depus cereri de finanţare 387 de unităţi administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace de transport electrice şi staţii de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuinţe pentru tineri şi de serviciu pentru specialişti, precum şi realizarea documentaţiilor de amenajarea teritoriului şi planificarea urbană.

Aceste 616 proiecte li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie şi celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanţare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent.

Lista este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr
Serviciul Comunicare
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *