ministerul finantelor

Ministerul Finanțelor a primit a treia tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență

Politica

Ministerul Finanțelor a primit a treia tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență și ajunge astfel la un grad de încasare de 42% din totalul alocat, potrivit unui comunicat de presă.

Astăzi, 11 ianuarie 2023, Ministerul Finanțelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

“O veste îmbucurătoare la început de an! Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic și nu pot decât să mă bucur și să mulțumesc echipei pentru exemplul de bună practică administrativă” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *