Mirel Rădoi

Mirel Rădoi este noul selecţioner al României

Sport

Tehnicianul Mirel Rădoi este noul selecţioner al naționalei de fotbal a României, după demisia lui Cosmin Contra, al cărui contract s-a încheiat după ce România a ratat calificarea la Euro-2020 din grupele preliminarii.

Mirel Rădoi, care a ocupat funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal Under-21 a României, a fost propus luni de Comisia Tehnică a FRF pentru postul de antrenor al selecţionatei de seniori.

Rădoi a oferit primele declaraţii după ce a fost prezentat drept noul selecţioner al echipei naţionale a României.

“În momentul de față vorbim de lucruri ca și experiență. Un antrenor tânăr lasă urme de îndoială. În ultima perioadă, experienta mea de selecţioner e mai mare decât cea de antrenor la club. Sunt mândru că mă aflu în această postură și sperăm că vom ține steagul sus.

Nu pot să vă spun că ne vom califica 100% la EURO 2020, dar vă promit că, din punct de vedere al atitudinii, lucrurile se vor schimba. În fotbal există risc la orice nivel. În momentul de față trebuie să vedem ce avem de facut pentru a merge la EURO.

Sincer, nu mă aşteptam să ajung așa repede selecţioner. Ţin să le mulţumesc băieţilor, pentru că și datorită lor am ajuns în postura asta. A contat părerea românilor, părerea oamenilor din fotbal”.

Întrebat dacă regretă că a plecat de la naţionala U21, Rădoi a răspuns:
”Nu este un regret foarte mare pentru că o parte din cei de la echipa mare au fost antrenaţi de mine. Mi se rupea sufletul să aleg între doi ”copii”. De aceea am fost de acord să preiau echipa mare pentru că nu eram de acord cu ceea ce se vorbea despre ei”.

„Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al Hilal Riad, între 2009 şi 2011, Al Ain, între anii 2011-2014”, se arată în comunicatul FRF.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită.

Rădoi a reuşit să califice reprezentativa Under-21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să înregistreze trei remize, alte trei partide încheindu-se cu înfrângeri.

Noul selecţioner va conduce naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la Euro-2020. În play-off-ul Ligii Naţiunilor, România va evolua, în deplasare, cu Islanda. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *