Ziua Națională

Parada militară 1 Decembrie 2019 – București

Social Actualitate

Anul acesta, aproximativ 4.000 de militari și specialiști, 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave vor participa la parada militară de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, ce va avea loc la Arcul de Triumf şi pe Şoseaua Pavel D. Kisseleff.

Potrivit Ministerului Apărării, la eveniment vor participa militari şi specialişti din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor. Vor veni de asemenea 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere.

Începând cu ora 9.00, va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. De asemenea, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, ceremonii de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

În ziua paradei, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și va anunța ce restricții de circulație vor fi impuse pe străzile din zona Arcului de Triumf, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

MApN recomandă publicului să vină parada de la Arcul de Triumf fără bagaje voluminoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *