Ziua Victoriei

Moscova – paradă militară de Ziua Victoriei

Externe

Pe 9 mai, Rusia marchează Ziua Victoriei cu paradă militară la Moscova, pentru a sărbători cea de a 74-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945.

Peste 13.000 de militari, 132 de echipamente militare și 74 de aeronave de toate tipurile și diviziuni ale forțelor armate ruse, precum și unitățile participă la parada militară din Piața Roșie. Acesta este primul an în care femeile vor mărșălui cu garda de onoare.

Pe parcursul săptămânii, reprezentanți din 35 de unități militare au luat parte la repetiții.
Forțele militre ale Kremlinului vor defila cu noile puști de asalt AK-12, care vor intra în dotarea parașutiștilor. Vor fi prezentate și tancuri de ultimă generație, dar și rachete nucleare. La eveniment vor fi mobilizați 40.000 de militari, conform agenției TASS.

Sute de evenimente comemorative vor avea loc în Rusia și în întreaga lume pentru a marca aniversarea capitulării oficiale a Germaniei naziste forțelor sovietice în 1945.

Marele Război pentru Apărarea Patriei, care a făcut parte din cel de-al doilea război mondial din anii 1939-1945, a început în zori pe 22 iunie 1941, când Germania nazistă, încălcând tratatul de neagresiune sovieto-german din 1939, a atacat URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *