muzeu-elda

Muzeul de Încălțăminte din Elda- Spania a împlinit 20 de ani

Social

Muzeul de Încălțăminte din Elda- Spania împlinește 20 de ani însă, are nevoie de finanțare și promovare.

Pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare, “Museo del Calzado” din Elda (Alicante) a organizat o lună februarie, plină de evenimente, cu activități care variază de la expoziții din istoria muzeului până la vizite și spectacole, recitaluri de poezie, pentru a cunoaște istoria sa.
Inaugurarea muzeului de încălțăminte, considerat, unul dintre cele mai importante din Europa, a avut loc exact la 4 februarie 1999. În prezent ocupă o suprafață de aproximativ 2.500 de metri pătrați și găzduiește sute de piese, inclusiv pantofi și mașini pentru industria încălțămintei, împărțite în patru săli: mașinile, biblioteca, încălțăminte, concursuri și colecții.

Muzeul nu numai că iese în evidență pentru activitățile sale muzeale, ci și organizează diverse inițiative cu scopul de a revitaliza industria încălțămintei în Elda și în Spania.

În data de 4 februarie s-a sărbătorit „ziua de naștere”, o ceremonie cu care s-a deschis calendarul de initiative, la care au participat lui Loles Esteve, actualul director al muzeului, împreună cu predecesorii săi José María Amat și Gabriel Segura și Rubén Alfaro, primarul orașului Elda.

Ziua s-a încheiat cu semnarea vizitatorilor pe un pantof gigant. Pantoful a fost plasat la intrarea în clădire și, va rămâne expus până la data de 1 martie. Oricine va vizita muzeul, va putea să își lase semnătura.

Festivitățile au umbrit problemele muzeului, care anul trecut a fost vizitat de 995 de persoane. Gestiunea a acumulat o datorie de 150.000 de euro, pentru care directorul Esteve, nu poate lua initiative, poate doar să se gândească să îl salveze.

În acest an, datorită unei contribuții publice de 120.000 de euro, se va putea începe prima fază a unei renovări foarte costisitoare, deoarece clădirea a rămas așa cum era acum 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *