Prima motocicletă electrică de la Ducati va deveni în curând o realitate

Actualitate Lifestyle

Cei mai cunoscuți producători de motociclete,concentrează pe electrificarea gamei.Ducati se gândește,de asemenea, la mobilitatea ecologică și proiectează electrificarea gamei sale pe două roți. Deja de anul trecut se vorbea de o Ducati electrică, administratorul delegat de atunci, al producătorului de motociclete ,Rupert Stadler, confirmase interesul pentru proiectarea motorului electric pe două roți ,ale renumitei companii italiene din Borgo Panigale. Noul director, Claudio Domenicali a vorbit recent despre această propunere, așa că se va face.
În cadrul concursului Motostudent, care este organizat pentru mai multe echipe universitare, studenții au fost invitați să realizeze prototipuri de motociclete electrice de curse. Ocazie cu care, Domenicali a vorbit despre intrarea pe piață a noului Ducati electric. Ideea a fost confirmată de ceva vreme și fabrica de motociclete dezvoltă acum planul. Nu se cunosc încă metodele și perioada de timp, dar tehnicienii sunt implicați în acest proiect. Pentru directorul executiv al companiei din Borgo Panigale, pașii pe care Ducati îi face în acest sens sunt cu adevărat mari și rapizi. Primul model cu emisii zero va deveni în curând o realitate, și se va alinia la diversele proiecte de electrificare care, sunt în prezent implementate de mai mulți producători de motociclete.
Angajamentul Grupului Volkswagen, din care Ducati face parte prin intermediul Audi, în electrificarea graduală a gamei de produse, totuși, clarifică și motivul pentru care o motocicletă electrică va ieși de la Borgo Panigale.“Acum competiția este ridicată, am văzut și la Eicma 2018, astfel încât toți cei de pe piață încearcă să se alinieze la această tendință”. În timpul discursului său cu ocazia concursului Motostudent, Domenicali a ținut să sublinieze că lumea mașinilor electrice, este complet diferită de cea a motocicletelor cu același motor. Motivul constă în sincronizare, pentru a găsi un echilibru între performanța garantată, durata bateriei și prețul la care să fie oferită pe piață. Un grup mare de lucru din cadrul companiei Ducati lucrează la toate, pentru a optimiza și a grăbi timpii de realizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *