Nissan transferă producția noului SUV din Marea Britanie în Japonia

Externe

Nissan a anulat planul de construcție pentru noul SUV din Marea Britanie, datorită incertitudinii generate de Brexit. Noul model X-Trail nu se va face în fabrica din Sunderland, ci în Japonia, în Kyushu.

„Alegerea depinde de motive economice – se spune în declarația oficială – dar continuarea incertitudinilor cu privire la relațiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană ,nu ajută companiile , ca și a noastră să facă planuri pentru viitor”.

O decizie alarmantă, conform deputatului laburist Julie Elliott: „Este o veste devastatoare pentru orașul nostru și pentru regiune .

Pierderea producției în viitor va face stabilitatea mai puțin stabilă, dar nu pot spune că sunt atât de surprinsă . Și pentru a fi sinceri, Nissan nu poate fi acuzat. Suntem gata să lăsăm Uniunea Europeană în câteva săptămâni și, nu există certitudini cu privire la acordurile comerciale care vor fi luate, iar companiile nu pot suporta această incertitudine „.

Uzina Nissan din Sunderland – un oraș care, la referendumul din 2016, a votat în procent de 61% în favoarea Brexit – are aproximativ 7000 de angajați; 55% dintre vehiculele produse sunt exportate în țările Uniunii Europene.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *