goya

Premiile Goya 2019 – „Campeones” cel mai bun film

Lifestyle

Thrillerul politic „El Reino” al lui Rodrigo Sorogoyen a fost marele câștigător al celei de-a 33-a ediții a Premiilor Goya al cinematografiei spaniole , acordat în cadrul ceremoniei oficiale de la Sevilla, sâmbătă seara. Filmul a adus acasă șapte premii: cel mai bun regizor, cel mai bun actor, actor în rol secundar, scenariu adaptat, coloana sonoră, sunet și montaj.

„Campeones” de Javier Fesser, primește premiul pentru cel mai bun film, inclusiv pentru cel mai bun actor al revelației, atribuit lui Jesus Vidal, care și-a primit premiul vizibil emoțioat și a spus: “Să dați acest premiu unei persoane cu dizabilități … nu știți ce ați făcut! Trei cuvinte îmi vin în minte: incluziune, diversitate și vizibilitate”. În film, protagonistul Marco, interpretat de Javier Gutiérrez, este antrenor al unei echipe de baschet de tineri cu handicap și, datorită lor, își redescoperă pasiunea pentru sport.

Premiul pentru cea mai bună actriță a ajuns la Susi Sanchez, pentru filmul dramatic al lui Ramón Salazar, „La enfermedad del domingo”, iar premiul pentru cel mai bun actor, a fost acordat actorului Antonio de la Torre, – „El Reino”, care a afirmat: “Acest Goya rămâne pe tărâmul multicultural plin de pasiune care se numeşte Andalusia”.

Trofeul Goya de Honor a fost acordat anul acesta scenaristului şi regizorului uruguayan Narciso `Chicho` Ibáñez Serrador, pionier al genului horror. Cineastul în vârstă de 83 de ani a primit trofeul în decembrie, când au fost anunţate nominalizările. La gala de sâmbătă, cineaşti precum Amenábar, de la Iglesia şi J.A. Bayona i-au adus un tribut şi a fost proiectat un scurt film de prezentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *