nokia

Nokia a lansat primul smartphone cu cinci camere

Actualitate Lifestyle

La Barcelona a început Mobile World Congress – MWC (Congresul Mondial al Mobilelor),cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei mobile, unde mulți dintre cei mai buni producători de telefoane Android vor dezvălui flagship-urile pentru anul 2019. Cu această ocazie Nokia a lansat la Barcelona primul smartphone cu cinci camere pe partea din spate.

Telefoanele inteligente Nokia, realizate sub licenţa HMD Global, au avut parte o revenire formidabilă în ultimii doi ani, devenind unul dintre primele zece branduri de smartphone-uri din lume la nivel global.

HMD Global, compania care deține marca Nokia, a anunțat în deschiderea târgului MWC Barcelona modelul de vârf al gamei, Nokia 9 PureView care pe partea din spate are un sistem din cinci camere foto dispuse hexagonal.

Compania spune că bogăția imaginilor este fără precedent și acesta este punctul forte al modelulului.

Nokia 9 PureView are două camere frontale și cinci camere de 12 MP pe partea din spate. Două dintre camerele Zeiss sunt cu senzor de culoare (RBG), iar trei sunt monocrome. Practic toate camerele contribuie la fotografie și rezultatul este o fuziune a fotografiilor făcute de fiecare cameră.
„Este singura cameră din lume capabilă să captureze simultan imagini multiple la nivele diferite de expunere”, spune compania. Telefonul poate produce fotografii de 240 MB, iar prețul în SUA este 699 de dolari.

Acesta va fi alimentat de procesorul flagship Snapdragon de la Qualcomm (845), include un cititor de amprente in-display şi două rame mari pe partea superioară şi inferioară a telefonului.

Tot la Barcelona, Nokia a lansat alte patru modele, printre care un nou telefon retro, care reinterpretează un model legendar din anii ’90.

Promisiunea tuturor producătorilor pentru 2019 este 5G, toţi anunţa modele cu această tehnologie, deşi reţelele nu sunt încă dezvoltate. În teorie, 5G suportă viteze de descărcare de la 1 până la 10 Gigabytes. Implementarea acestei tehnologii pe cele mai noi smartphone-uri va creşte considerabil preţul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *