firea

Primarul capitalei Gabriela Firea – a cerut ASSMB verificarea documentelor medicilor

Actualitate Social

Primarul capitalei Gabriela Firea intervine în scandalul medicilor falși: „Am cerut Administrația Spitalelor și Serviciilor să verifice documentele tuturor medicilor care lucrează în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei și nu au fost găsite nereguli” a anunțat luni primarul Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă.

„Toată această nebunie privind posibilitatea să ajungi la un medic fals[…]. Acele diplome considerate sau desconsiderate, acele situații, bineînțeles care nu au fost generalizate, dar care au creat temeri în rândul pacienților și familiilor acestora[…].De aceea am dispus colegilor de la ASSMB să verifice, împreună cu managerii tuturor spitalelor care aparțin de Primăria Capitalei, cele 19 spitale din București, toate diplomele și toate documentele celor peste 1.000 de medici care lucrează în aceste spitale. Nu s-a depistat până în acest moment nicio diplomă falsă, nicio eroare. Acea spaimă că am fi și noi puși în astfel de situații s-a înlăturat”, a declarat Gabriela Firea.

„Cred că în toată țara ar trebui să se întâmple acest lucru. Trebuie să sesizăm astfel de lucruri nedorite pentru că ele aduc o pată asupra întregii profesii, o pată nemeritată, pentru că, în general, medicii sunt cei care salvează vieți și nu ar trebui puși în dificultate de astfel de cazuri izolate”, a mai spus primarul.

Primarul Gabriela Firea a vorbit și despre infecțiile intraspitalicești,dând asigurări că nu sunt blocaje la achizițiile de dezinfectanți.

„Procedurile din spitalele primăriei sunt clare. Nu sunt achiziții de dezinfectanți blocate”.

„Vreau să vorbesc desprea teama pacienților de a mai ajunge în unele spitalele din cauza infecțiilor nosocomiale. Sunt intens mediatizate acele cazuri de infecții spitalicești și pe bună dreptate. Avem un regulament la ASSMB, însușit de medici, de managerii de spitale și de asistente.

Procedurile sunt foarte clare, foarte ferme. Am verificat personal, nu există nicio achiziție de dezinfectanți blocată la spitale și am rugat să fiu informată de fiecare dată când există o astfel de sincopă birocratică sau administrativă, să nu avem vreodată răspunsul că nu s-a dezinfectat așa cum trebuia pentru că a fost o licitație blocată sau contestată”, a spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *