Opel umple orașul Russelsheim cu stații de încărcare electrică

Lifestyle Social

Cu peste 1.300 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, orașul germanul Russelsheim, sediul Opelul este pregătit să cucerească până în 2020 titlul de oraș European, cu cele mai multe puncte de furnizare pentru vehiculele alimentate electric.
Operațiunea s-a născut din impulsul “casei fulgerului” și are ca scop transformarea zonei urbane care găzduiește sediul central, într-un model de referință continentală pentru mobilitatea cu emisii zero. Operațiunea, cu un cost de 12,8 milioane de euro, finanțată în mare parte de Ministerul Federal al Economiei, va fi efectuată de un consorțiu care va face uz de studiile unor cercetătorilor de la Universitatea RheinMain. Aceștia vor examina comportamentul populației și fluxurile de mobilitate, pentru a optimiza poziționarea coloanelor de încărcare. Inițiativa va examina, de asemenea, aspectele tehnice legate, de exemplu, de stabilitatea furnizării de energie și de integrarea în rețeaua de furnizare privată și de afaceri.
Primele puncte de aprovizionare ale „orașului electric” în curs de dezvoltare, vor fi instalate începând cu următoarele luni. Scopul final este să acopere toate cartierele rezidențiale și zonele limitrofe care se învecinează cu fabrica Opel, campusul Universității RheinMain, zona Gewobau din Ruesselsheim, parcările unor supermarketuri, centrele comerciale și parcările clinice municipale.
În această propunere din Germania se explică: „În viitor, fiecare punct de încărcare publică va deservi 72 de locuitori. Alte 400 de puncte vor fi instalate pe teren privat, iar Opel va contribui la proiect în zonele de parcare, care vor fi dotate cu 600 de puncte, care la teminarea lucrărilor vor fi accesibile publicului. Vor fi de asemenea instalate stații încărcare și în cele 350 de parcări ale parcului auto Opel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *