urna alegeri

Organiarea alegerilor locale – în cel mult 6 luni după starea de alertă

Actualitate Politica

Parlamentul a decis miercuri că ne putem alege primarul în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă. Liberalii sunt nemulţumiţi de modificările aduse actului normativ în comisia juridică.

Mandatele aleşilor locali pot fi prelungite până după Anul Nou, după ce Parlamentul a decis că ne putem alege primarul în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă. Liberalii sunt nemulţumiţi de modificările aduse actului normativ în comisia juridică.

„Am sperat că va fi adoptat măcar în forma în care Senatul a înţeles să aprobe acastă ordonanţă de urgenţă. Din nefericire, ieri, în comisia juridică au intervenit cu o serie de amendamente care din punctul nostru de vedere nu pot fi acceptate”, este de părere liberalul Gabriel Andronache.
Deputatul PSD Florin Iordache spune că este normal ca Parlamentul să decidă data alegerilor şi îi îndeamnă pe liberali să sesizeze legea la Curtea Constituţională:

„Noi am stabilit în Comisia juridică că se pot prleungi mandatele aleşilor locali cu până la 6 luni, de la finalizarea şi încheierea stării de urgenţă şi de alertă. (…) De ce vă deranjează pe dumneavoastră faptul că Parlamentul va stabili data alegerilor? Dacă vreţi să atacaţi la Curte puteţi ataca, ca de obicei, la Curte, propria ordonanţă pe care a dat-o Guvernul şi noi rămânem la părerea că Parlamentul trebuie să decidă data alegerilor“, a declarat Florin Iordache.

Proiectul a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor şi urmează să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. PNL are psoibilitatea să sesizeze CCR în privinţa proiectului adoptat de Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *