papa

Papa Francisc – mesaj pentru români înaintea vizitei istorice

Social

Papa Francisc a adresat un mesaj românilor, înaintea vizitei sale în România. În mesajul său, Suveranul Pontif le mulțumește românilor pentru invitație și își exprimă bucuria întâlnirii cu oficialitățile și credincioșii. Călătoria apostolică a Sfântului Părinte începe, vineri, la București.

Mesajul Suveranului Pontif către români:
„Dragi frați și surori din România!

Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru.

Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate, și le mulțumesc Președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșii catolici.

Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care potrivit tradiției a adus credința pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul. Și printre voi au fost atâția martiri, chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiți.

Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieții, este o moștenire mult prea prețioasă ca să fie uitată. Și este o moștenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea.

Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți. Știu că mulți pregătiți vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă.

Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau Binecuvântare mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine! Să ne vedem cu bine!”

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe de pe București, unde vineri, 31 mai, de la ora 18.10, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.

În a doua zi a vizitei, Papa va merge la Șumuleu Ciuc și la Iași. Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *