schimbari in PSD

Schimbări majore în PSD

Actualitate Politica

Social-democraţii au participat marți la şedinţa Comitetului Executiv Naţional. CEx s-a întrunit pe fondul rezultatului slab obţinut de PSD la alegerile europarlamentare şi în urma condamnării definitive a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Presedinte executiv al PSD a fost votat în unanimitate Paul Stănescu.
Gabriela Firea a fost votată în unanimitate vicepreşedinte PSD şi preşedinte interimar al filialei Bucureşti, funcţii din care a demisionat anul trecut, în timp ce Codrin Ştefănescu a pierdut funcţia de secretar general, locul său va fi luat de Rodica Nassar.

Noua conducere a PSD va fi aleasă la Congresul care ar putea avea loc la sfârsitul lunii iunie. Tot atunci ar putea fi desemnat şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Viorica Dăncilă a anunţat şi propunerile pentru ministerele rămase vacante.

Ana Birchall, acum interimar, a fost propusă la Ministerul Justiţiei, Roxana Mânzatu, deputat PSD de Braşov, la Ministerul Fondurilor Europene, iar Natalia Intotero ar putea prelua Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. De asemenea, Titus Corlăţean este propus pentru postul de vicepremier, în locul lui Viorel Ştefan.

Lia Olguţa Vasilescu îi cedează funcţia de purtător de cuvânt al PSD senatorului Titus Corlăţean.

În Comitetul Executiv de aseară social democrații au decis să meargă pe mâna lui Marcel Ciolacu pentru şefia Camerei Deputaţilor. El va concura cu deputatul liberal Raluca Turcan care are susținerea PMP și USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *